Kennel van't Hubertusgilde

Eens een Drent, altijd een Drent
 

Pups Abby geboren.

26 Juni 2019, aan het eind van de ochtend begint Abby echt onrustiger te worden, ze hijgt en drentelt heen en weer, ook probeert ze steeds vaker een nest te graven. De duidelijke voortekenen van het gereed zijn om haar pups op de wereld te zetten. Het is geen zekerheid dat het daadwerkelijk al direct gaat gebeuren, maar je moet vanaf dit moment continu gereed staan.

Het is negen uur in de avond, het graven gaat steeds korter op elkaar en ook heeft ze al wat gebraakt. heel normaal, hoort erbij. 10 minuten later begint het feest en om 21.15 uur is daar dan de eerste pup. Een prachtige teef. Een kwartier later is daar al de volgende, deze keer een reu. Abby geeft geen kik en is gelijk moeder, direct de pups schoonlikken en verzorgen. De derde pup komt om 22.10 ter wereld, wederom een reu. 10 minuten later is daar nummer 4, een prachtige reu. Nummer 5 een teefje komt om 22.27 uur en nummer 6 weer een reu komt om 22.34 uur. Abby wil het liefst bij haar pups zijn, maar wij zien dat ze nog niet klaar is.

Tijdens de echo heeft de dierenarts er zeven geteld, dit is uiteraard geen zekerheid want je weet niet wat er tijdens de dracht verder kan gebeuren, maar Abby geeft aan nog niet geheel klaar te zijn, nu wachten op de eventuele volgende pup. We wachten af. Om 23.58 uur is daar pup zeven, weer een reu. Wij denken nu is ze klaar, echter 5 minuten later terwijl we de pup nog aan het schoonmaken zijn is daar opeens nummer 8, een bonus pup en weer een reu. je zou denken dit was het, maar nee hoor om 00.17 uur is daar opeens nog een prachtige teef als nummer 9. Abby kan nu echt beginnen met moederen en verzorgen van haar kroost.

We zijn super blij met dit prachtige nest. De stamboomnamen hebben we ook al geregeld, heeft u interesse in een pup uit dit prachtige nest, neemt u dan contact met ons op.


 
E-mailen
Bellen