Kennel van't Hubertusgilde

Eens een Drent, altijd een Drent
 

Opvoeding:

Het opvoeden van een Drentsche Patrijshond verschilt niet veel van andere hondenrassen.Wel dient u er rekening mee te houden dat een Drent langer over het volwassen worden doet en dus speelser is en blijft. Ook is het zeer belangrijk consequent en duidelijk te zijn. Gebruik geen harde hand, dit zal zeker niet ten goede zijn in het verdere leven van dit geweldige ras, duidelijk, oprecht en liefdevol zijn woorden welke bij de opvoeding passen, de Drent zelf is zeer mens gericht en zal je als baas willen pleasen, zorg dat ze voldoende beweging krijgen en ook dat ze geestelijk gestimuleerd worden, denk dan aan Apporteren, neuswerk, speuren, jachttraining, flybal oid.

De Drentenpup leert het meest tussen de leeftijd van 8 en 12 weken.  (Dit geldt overigens voor alle honden). Alles wat u hem dan leert vergeet hij niet meer, mits u het getrainde blijft gebruiken.

De Drent is een heel intelligente hond waardoor hem erg veel is aan te leren. Hou daarbij wel rekening met zijn zachte aard. Par Force training is dan ook uit den boze! Een Drent is lastiger dan gemiddeld op te voeden. Daarnaast is een Drent, later dan andere honden, volwassen.  Het duurt 2 jaar voor de Drent pas echt volwassen is. Wees consequent, maar verhef de stem niet.

Omdat de Drent genetisch is aangelegd voor de jacht zal een training in die richting de hond goed passen. Hou daarbij wel rekening met het vermogen van de Drent om zelf na te denken en keuzes te maken. Daarbij is de zintuiglijke input bij een Drent gemiddeld groter dan bij veel andere rassen.

Geduld en een dosis humor komen vanwege zijn eigenwijze intelligente karakter zeker van pas bij de opvoeding van uw Drent. Past u dit toe, dan heeft u een maatje voor het leven en een heel betrouwbare jachtmakker.


 
E-mailen
Bellen