Kennel van't Hubertusgilde

Eens een Drent, altijd een Drent
 

Verzorging.

Een Drentsche Patrijshond heeft niet heel veel verzorging nodig. Duikt uw hond een slootje in en komt er vies uit? Geen nood, een Drent is zelfreinigend en zijn vacht zal na een uurtje weer perfect schoon zijn. je kunt dit goed zien aan de plaats waar de drent heeft gelegen, hier zal dan een kleine hoeveelheid zand te vinden zijn. Wassen is dus niet nodig. Gebruik, wanneer u uw Drent toch wast liever geen shampoo. Dit komt de vacht niet ten goede! Borstel de vacht ca 1x per week. Trimmen is over het algemeen niet nodig zijn.

Omdat de haren tussen de tenen vrij lang kunnen worden is het belangrijk deze met regelmaat bij te knippen. De beharing op de oren is lang, maar mag niet langer zijn dan de lengte van de oren. Pluk het haar op de oren met enige regelmaat en snij te lange haren tot acceptabele lengte. Let er altijd op dat een Drent er niet ‘geknipt’ uit mag zien.

De nagels van een Drent groeien vrij snel. Meestal sneller dan zij kunnen slijten op een harde ondergrond. Regelmatig knippen is dan ook een must. Wanneer u daar te lang mee wacht wordt het lastiger om te zien waar het leven in de nagel begint. Start er dus op tijd mee.

Bron: DPHCN

 
E-mailen
Bellen