Kennel van't Hubertusgilde

Eens een Drent, altijd een Drent
 

Over ons

Eerst maar even voorstellen, wij zijn Anita en Robert Post uit Dronten Flevoland.

We schrijven het jaar 2002, we zijn eruit, er zal een hond komen in huize Post. Na veel researchwerk weten we het zeker, het gaat een Drentsche Patrijshond worden. Maart 2003, het is tijd om onze eerste Drent op te halen, wat een schattige pup is het. 

We noemen hem Lucky, nou Lucky was hij zeker. We wisten dat een Drent opvoeden niet eenvoudig zou zijn, maar een kleine druktemaker als Lucky hadden we ook niet direct verwacht. Al met al is het ons gelukt hier een heerlijk en goed luisterende Drent van te maken.

Jaren later via sociaal media in contact gekomen met kennel fan't Suydevelt. Zij hadden een Drent die een nieuw gezin nodig had beschikbaar, wij hadden geen eis dat het een pup moest zijn, dus een volwassen Drent was voor ons ook zeker een optie 

Quinta fan ’t Suydevelt was onze 2e Drent. Ze was bijna 4 jaar toen wij haar ophaalde. Zeer onzeker in het begin, ze had duidelijk leiding nodig. Hier hard aan gewerkt en haar het vertrouwen gegeven wat zij verdiende. Wat een geweldige hond werd ze. Vol vertrouwen en zeer aanhankelijk, uitstekend om mee hard te lopen en lange wandelingen te maken.

We schrijven het jaar 2015. Tijdens onze zomervakantie contact gezocht met kennel van de Olinckhoeve en een afspraak gemaakt om na onze vakantie nader kennis te maken.

Tijdens deze afspraak eind september heerlijk buiten kennis gemaakt met Gabe en zijn honden. Jessie van de Olinckhoeve zal eind 2015 loops worden en dan ook gedekt. De klik met Gabe en Jessie was er gelijk. We wisten direct, Jessie gaat de moeder van onze nieuwe pup worden.

Daar kwam in oktober het bericht, Jessie is loops en gaat gedekt worden door Squanto fan ’t Suydevelt. En dan komt het bericht, de dekking is gelukt, de pups zullen rond 9 januari geboren worden. Het lange wachten begint, wij thuis alles voorbereiden op de komst van een nieuwe Drent. We hebben er super veel zin in.

27 december 2015, we zijn heerlijk met vrienden uit eten. Anita rijdt terug naar Dronten, ik op faceboek even kijken wat er allemaal gebeurd is, zie ik een oproep van kennel fan't Suydevelt met en foto van een prachtige Drent. Zij is bijna 4 jaar oud en zoekt een nieuw gezin. Ik zeg tegen Anita, die is voor ons. Anita, maar we hebben de pup al gereserveerd bij Gabe en die gaat zo en zo door. Natuurlijk gaat de pup door, maar ik wil deze mooie dame Lynda fan't Suydevelt er graag bij hebben. Twee Drenten in huis is leuker dan een. We hebben de ruimte dus het lijkt me geweldig om naast de pup ook weer een volwassen Drent in huis te hebben.  

Bellen met  Jaap Hoeksema, hij is niet thuis, krijg zijn dochter aan de lijn, ze weet gelijk wie ik ben, ze gaat het aan ze doorgeven. De volgende dag neemt Froukje contact met mij op om alles door te spreken. Gelijk afspraken gemaakt want ze moet wel samen met een pup kunnen en ik wil zo snel mogelijk komen kijken of wij een klik met haar hebben.

Jessie van de Olinckhoeve is op 4 januari 2016 bevallen van drie gezonde pups. Wat een goed nieuws, wij gaan vandaag ook bij Lynda kijken en als de klik er is nemen we haar gelijk mee. De klik was er gelijk en zo geschiede, 9 januari 2016 hebben wij Lynda gehaald en het wennen aan ons als nieuwe baasjes kan beginnen.

Regelmatig met Gabe in contact om afspraken te maken wanneer we bij onze pup kunnen kijken. Wij hadden een wens, een teefje wat past binnen ons gezin. Wat zijn ze mooi, na het 3e bezoek weten we ook welk teefje we willen hebben. Wij mogen zelf een naam verzinnen, ze gaat Abby van de Olinckhoeve heten.

29 februari, de dag dat wij Abby gaan halen. Alles voorbereid, zowel in de auto als thuis. Na de gebruikelijke papierwinkel mag ze met ons mee, de autoreis vindt ze niet echt leuk, een paar keer overgeven, maar verder gedraagt ze zich uitstekend. Abby maakt op neutraal terrein kennis met Lynda en we wandelen samen richting huis.

Kleine Abby groeit al kool, ze ontwikkeld zich uitstekend, is een echt eigenwijze Drent, met eigen wil (waar kennen wij dat ook alweer van).

Het socialiseren gaat ook zeer goed. Bezoekje aan de markt, de dierenarts, het winkelcentrum, winkelwagens, over de bouwplaats, met allerlei geluiden, kinderen, katten, grasmaaien, stofzuigen enz. enz. Al met al een drukte van jewelste, maar wat zijn we blij met onze Drenten. Abby gaat de moeder van onze kennel worden. Ze heeft vele shows gelopen met prachtige resultaten, ze is ontwikkeld tot een geweldige volwassen Drent en ondertussen ook al moeder van 16 gezonde pups.

Uiteraard zullen de pups bij ons opgroeien in huiselijke kring en de nodige socialisatie ondergaan.

Wij fokken conform de reglementen van de rasvereniging DPHCN, lettend op gezondheid en diversiteit binnen het ras. Wij zijn uiteraard ook aangesloten en lid van de DPHCN.

 
E-mailen
Bellen